Centrum inkluze o.p.s.
Švermova 249, 749 01 Vítkov
E-mail: lucie.stanjurova<zavinac>centruminkluze.cz
Tel.: +420 728 343 747

Oslavy Mezinárodního dne Romů ve Vítkově a v Budišově n. B.

10.04.2023

8. duben je Mezinárodním dnem Romů a to proto, že právě 8. dubna roku 1971 byla založena Mezinárodní romská unie a její delegáti ustanovili podobu romské vlajky a znění romské hymny.

S kolegy s našeho Centra jsme se již loni rozhodli, že chceme oslavám MDR věnovat větší pozornost, tak jsme i letos v rámci oslav připravili několik akcí.

Již v úterý proběhlo v Budišově n. B. společné vaření žen z komunity a následná ochutnávka romských jídel pro širokou veřejnost.

A ve čtvrtek 8. 4. jsme ve Vítkově uspořádali koncert Honzy Bendiga, v rámci kterého ještě vystoupily dva taneční soubory z Vítkovska, Royal Angels z Budišova n. B. a poté taneční soubor ze ZŠ Jana Zajíce Čave Khamorestar.

A zde mé přání všem Romkám a Romům:)

Kedvešne cikne the bare Romale, kamľomas tumenge savorenge jilestar te mangel kijo tumaro inepos, te aven mindig barikane pre peskeri kultura the pre peskeri čhib. Te tumen šoha na daran te avel, ko tumen san he te o manuša khatar tumende visaľom kija tumende le dumenca. Mangav tumenge te zadživen buter achaľuvkeribnastar, paťivatar the respektostar u amen savore pes te dikhas rade jekh avren.

Lucie a spol.

Oslavy MDR jsme uspořádali v rámci projektu Cesta k porozumění, který je financován z Fondů EHP a Norska.

Oslavy Mezinárodního dne Romů ve Vítkově a v Budišově n. B. Oslavy Mezinárodního dne Romů ve Vítkově a v Budišově n. B. Oslavy Mezinárodního dne Romů ve Vítkově a v Budišově n. B. Oslavy Mezinárodního dne Romů ve Vítkově a v Budišově n. B. Oslavy Mezinárodního dne Romů ve Vítkově a v Budišově n. B. Oslavy Mezinárodního dne Romů ve Vítkově a v Budišově n. B.