Centrum inkluze o.p.s.
Švermova 249, 749 01 Vítkov
E-mail: lucie.stanjurova<zavinac>centruminkluze.cz
Tel.: +420 728 343 747

V Opavě proběhlo školení zaměřené na využití komunikační sady Focus Box

16.05.2023

Dne 15. května u nás proběhlo školení Využití komunikační sady Focus Box v rozhovoru s dítětem, které pro nás lektoroval psychoterapeut Mgr. Michal Sirka z Velkého vozu a kterého se zúčastnily kolegyně z OSPODu, sociálního odboru MSK, škol či sociálních a návazných služeb pro rodiny s dětmi.

Komunikační sada Focus Box je souborem metod usnadňujících komunikaci s dítětem v rámci individuálního rozhovoru. Pomáhá rozhovor s dítětem uchopit kreativně, hravě, s větší vizualizací otázek a témat.

Ze zpětných vazeb vyplývá, že se kolegyním školení líbilo a vnímají ho jako přínosné pro svou další praxi: "Líbila se mi praktická ukázka práce s Focus boxem a zkoušení jednotlivých metod. A také široká škála možností pomůcek pro práci s dětmi."

Školení jsme uspořádali v rámci projektu Včas a spolu - k trvalé změně v MSK podpořeného Nadací České spořitelny.

V Opavě proběhlo školení zaměřené na využití komunikační sady Focus Box V Opavě proběhlo školení zaměřené na využití komunikační sady Focus Box V Opavě proběhlo školení zaměřené na využití komunikační sady Focus Box V Opavě proběhlo školení zaměřené na využití komunikační sady Focus Box V Opavě proběhlo školení zaměřené na využití komunikační sady Focus Box